Backcorner-spirits
“There is no bad whisky. there are only some whiskies that aren't as good as others" (Raymond Chandler)

En daar is nummer 2:

In Q3 van 2023 mogen we dan onze tweede spirit uit gaan brengen!! 
Het zal hierbij gaan om een uitgave van de Speyside Ditillery. 
Wederom een speysider op cask strength, niet gefinisht, maar rechtstreeks uit het orginele vat (Bourbon).
We waren direct om, dat dit onze tweede botteling mocht worden. Na diverse samples te hebben beoordeeld kwam deze er als musthave uit.

Hieronder de omschrijving:

Neus: 
Bij het openen valt direct het friszoet op. Het is zeer waarschijnlijk een bourbonvat geweest. Nodigt direct uit tot proeven. Toegankelijk met toch 57,1% alcohol. Kleur is warm strogeel. Na de fruitigheid volgt er een golf van mout, zoet maar niet overheersend. Ook komt er banaan en an anas voorbij. Wetende dat deze is grpoefd bij 32 graden, nodigt hij zeker uit tot drinken. Vrij uniek om in de zomer een fijne whisky te vinden

Smaak:
Het fruitige komt direct naar voren bij de eerste slok. Ondanks het alcohol percentage geen “klap voor je muil”. Vriendelijkheid is wat opvalt. Mout komt ook in de smaak naar voren. Het florale, fruitige en zachte van een Speyside whisky komt goed naar voren. Uiteindelijk buttesccotch met een klein pepertje en wat lichte houttonen.

Afdronk: 
Erg plezierig en passend bij een warme zomerdag. Fris en fruitig. Vanille komt ook naar voren. Een erg aangename en lange afdronk, zoder de scherpte van Cask Strength. Volle afdronk die je lang laat genieten en voor zowel de gevorderde als de beginnende liefhebber zal worden ervaren als een volle, specifieke en kartakteristieke Speysider. Geel fruit, Vanille, Bloemig en Moutig


Wat mag dit kosten:

De  prijs is op dit moment nog niet bekend maar zodra deze bekend is zullen we deze hier bekend maken.

Hoe kom je in het bezit van deze unieke botteling?

Dat kan via deze site met het contactformulier. 

Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust. We hebben de ambitie om vaker een mooie botteling uit te brengen. Laat ons gerust weten waar je behoefte ligt, dan kunnen we wellicht hier een mooie terugkerende happening van maken voor en door Achterhoekers.



Groeten: Tony, Leander en Henri

 
 
 
E-mailen
Bellen
Info